22.8 C
Sofia

ГРОЗНО! Топ шахматистката ни оставена сама като КУЧЕ в Азербайджан…

Публикувано на:

Топ шахматистката на България Нургюл Салимова е оставена изцяло сама в Азербайджан стана ясно след интервю за БТВ на треньора и Живко Жеков.

„Причината е, че тези турнири са скъпи. На вечер стаята ѝ струва по 120 долара. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър приятел спонсор, за да отиде и да започне да играе в първия кръг, който е около пет дни. Оттам нататък сама си плаща с наградата, която ще вземе. Това е причината да няма никой с нея там.”

Много ли са 120 долара на вечер за талант на световно ниво?

Ако според вас тези пари са много се замислете колко ви струваше последната почивка и после се замислете за какво се харчат парите за спорт от нашето “любимо” правителство. Какво още споделя треньорът на нашето момиче: Когато има успехи, има много желаещи за снимки. Когато търсим пари, срещаме мълчание.

Нургюл е лице на всички. Тя е нашето момиче, което ние сме изпратили там. Българската шахматна федерация тази година не получава финансиране от Министерството на спорта. С лични средства успя да отдели 1000 лева“, коментира още той.

Срам и позор за цялата управляваща класа е, че оставя едно дете шампионка по дух да се бори изцяло само за световна титла на хиляди километри от България. И не, кризисният PR на Делян Пеевски, който вчера вечерта е отишъл в Баку няма да помогне.

Успех на Нургюл Салимова на финала! Дано България се поздрави с нова световна шампионка по шах въпреки бездействието на правителството.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ