13.8 C
Sofia

Пригожин спря театъра, с помощта на Лукашенко беше постигнато споразумение!

Публикувано на:

Съобщение от пресслужбата на президента на Република Беларус.

Тази сутрин президентът на Русия Владимир Путин информира беларуския си колега за ситуацията в Южна Русия с частната военна компания “Вагнер”. Държавните глави се договориха за съвместни действия.

Като продължение на договореностите президентът на Беларус, след като допълнително уточни ситуацията по свои канали и в съгласие с президента на Русия, проведе разговори с ръководителя на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Преговорите продължиха през целия ден. В резултат на това те стигнаха до споразумения относно недопустимостта за разгръщане на кървава разправа на територията на Русия. Евгений Пригожин прие предложението на президента на Беларус Александър Лукашенко да се спре движението на въоръжени лица от компанията “Вагнер” на територията на Русия и да се предприемат по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението.

В момента на масата е абсолютно изгоден и приемлив вариант за решаване на ситуацията, с гаранции за сигурността на бойците на ЧВК “Вагнер”.

Както вече беше съобщено, също през днешния ден президентът на Беларус проведе две срещи с властовия блок на страната по тази ситуация.

 Най-вероятно основната цел – оставката на ръководството на Министерството на отбраната на Руската федерация – е постигната.

В замяна на това Пригожин вероятно или ще разформирова ЧВК, или ще ги прехвърли към подразделенията на Министерството на отбраната на Руската федерация, подавайки оставка като ръководител.

Като се има предвид, че през последната седмица ЧВК активно търсят чуждестранни преводачи на арабски и френски език, вариантът за връщане на част от ЧВК в Африка и Близкия изток е съвсем реалистичен.

Източник: @rybar

Харесайте ни и във Фейсбук

Последвайте ни във Вайбър

Последвайте ни в Телеграм

Вижте повече от нас!

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ