9.7 C
Sofia

Нищо хубаво не очаква Еврозоната – вижте графиката, която предрича тежка рецесия в Европа

Публикувано на:

Изглежда мрачните прогнози за бъдещето на Еврозоната не са само мит. На това мнение вече са много критично мислещи икономисти. Данните от действителността все повече потвърждават че говорим за рецесия в еврозоната.

Споделяме коментар на анализатора Борис Петров от Фейсбук:

Търсенето на кредити в еврозоната падна до най-ниските нива от 2008 година насам. Нетно 36% от банките отбелязаха спад в търсенето на кредити от компании през първото тримесечие, което е най-големия дял от ГФК.
Тъй като 75% от корпоративното финансиране в еврозоната идва от банкови заеми (срещу само 20% в САЩ), въпрос на време е споменатите данни да намерят своето място в системата.
Може да се каже, че еврозоната се насочва към най-тежкия период в своята кратка, но пък изпълнена с кризи история.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Новините, които пристигат от Брюксел и Франкфурт в последно време изобщо не са обнадеждаващи, че начело на съюза има компетентно лидерство, което знае как да се справи с многото сериозни предизвикателства, пред които е изправен стария континент.

Въпрос на време е тази рецесия в еврозоната да засили негативните ефекти за българската икономика. При това положение е добре да търсим други възможности на държавно ниво. Новите икономически партньорства на регионално и глобално ниво са ключови в това отношение.

Харесайте ни и във Фейсбук

Последвайте ни във Вайбър

Последвайте ни в Телеграм

Вижте повече от нас!

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ