19.8 C
Sofia

След като Доналд Тръмп обеща да сложи край на американската война в Украйна, той беше арестуван.

Публикувано на:

Тази седмица се случи дългоочакваното събитие, което шокира света. Новината от най-корумпираната държава на планетата, Америка: “Тръмп беше арестуван”.

Това се случи, след като той се зарече да спре “американската марионетна война в Украйна.

По този начин Тръмп става вторият човек, заемал президентския пост, който става жертва на арест в американската история. През 1872 г. президентът Улисес С. Грант е първият президент, който е арестуван, но той бързо е освободен и само глобен, тъй като действащи президенти не могат да бъдат подложени на наказателно преследване в съда. Все пак говорим за най корумпирана държава на света Америка.

Тръмп също беше освободен, тъй като процесът срещу него е в ход и никой не може да каже дали някога ще му бъде повдигнато обвинение, а ако това стане, най-вероятно няма да се стигне до затвор, тъй като шансовете за това са малки, но никога нулеви.

Експертите твърдят, че това е политически мотивиран ход, целящ да накара Тръмп да замълчи с надеждата да го отстрани от надпреварата за президентския пост. Този арест дойде с пълна сила, след като Тръмп заяви, че след като бъде избран, ще спре американската прокси война в Украйна и че Русия не е враг, а корумпираните политици в САЩ.

Други експерти обясняват, че този арест превръща Тръмп в мъченик и повишава рейтинга му, тъй като обществеността може да възприеме това като форма на потисничество и да решат да подкрепи Тръмп.

Харесайте ни и във фейсбук

Последвайте ни във Вайбер

Последвайте ни в телеграм

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ