9.8 C
Sofia

Как така всички “АнтиГЕРБ” сайтове като Клуб Z се оказват финансирани от ГЕРБ и приятели?

Публикувано на:

Въпреки че можем да използваме стотици примери, избрахме да се съсредоточим основно върху един от най-шумните, фалшиви и антибългарски “новинарски” сайтове, Клуб Z. Освен този финансиран от олигарси сайт, има и други като него. Такива са и Mediapool, монополист за фалшиви новини, финансиран от олигарси заедно с Дневник-Капитал.

Интересното при Клуб Z е, че се правят на анти-ГЕРБ, но тази статия ще надникне в техните финанси, за да покаже на всички какво всъщност се случва зад кулисите. Сега тези “новинарски” сайтове са пропаганда на “алтернатива” на ГЕРБ, наречена ПП и ДБ. В  действителност тези 2 партии са просто ГЕРБ 2.0, но много по-зле. Те са по-корумпирани, по-разрушителни и с много повече пари за раздухване.

Най-интересното е, че в предизборни кампании, тези новинарски сайтове са взели милиони от ГЕРБ и други олигарси като Марешки. Те се финансират от тях и се правят, че са против тях. Това е често срещан трик, така наречената „Контролирана опозиция“, където те са само срещу например ГЕРБ, но не предлагат решение, а предлагат ГЕРБ 2.0.

В действителност сайтове, като Клуб Z съществуват само, за да унищожат всяка истинска опозиция, която ГЕРБ може да има, като популяризират фалшива опозиция или пишат статии, които изглеждат като критика към ГЕРБ, но не предлагат реална такава. Целият кръг от тези фалшиви тролски сайтове Клуб Z, Дневик, Офнюз, Биволъ, БОЕЦ и т.н. е там само, за да “мъти водите” за хората на ГЕРБ, за да могат те да “изплуват” чисти.

Те само пишат глупости и никога няма да навредят на олигарсите, а само правят реклами за техните партии, от ГЕРБ до ПП и до ДБ.

Когато се случи скандалът NEXO, ГЕРБ, ДБ и ПП бяха отговорни за най-големия корупционен скандал в българската история. Едната страна на медиите обвини другата и нямаше реални резултати, никой не беше преследван и двете страни продължават да се разхождат на свобода.

Това е машината в действие.

Моля, разгледайте всички снимки по-долу с финансиране, това е само отчетено финансиране, около 99% от него вероятно никога не се съобщава. Бихме добавили също, че това е само по време на кампанията, така че това са парите, които получават само за няколко седмици, а ако броим задкулисните сделки и парите извън предизборната кампания, то те вероятно са в стотици милиони.

Всичко от показаното е документирано тук: https://openparliament.net/



Последвайте ни в телеграм

Харесайте ни и във фейсбук

Вашето мнение?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ