11.1 C
Sofia

Николай Марков американски агент ли е?

Публикувано на:

Цончо Ганев коментира по темата:

В България, Държавният департамент на САЩ има две основни “банки” за кадри – American University in Bulgaria – AUBG и New Bulgarian University.


И докато Американския университет в Благоевград подготвя кадри, които Посолството селектира за “тихия фронт” – най-високопоставените държавни длъжности, то от Нов български университет излизат или пък преподават тези анализатори и специалисти, които гледате всеки ден по националните медии.


Когато следващия път чуете поредния икономически или политически анализатор да ви обяснява каква благодат е в #Еврозоната, или пък че Възраждане няма да постигне нищо значимо на изборите, то той задължително е минал през скотобойната на Нов български университет.

В тази връзка, лично аз винаги съм се чудил защо човекът, известен повече като полковник Марков, от няколко години периодично храчи по Възраждане?


Защо?

Оказа се, че поведението на полк.Морков е напълно естествено – той е на договор “Асистент” в НБУ.
При положение, че няма никаква научна степен, а е “асистент” в университет, то той е на ниво като за “хранилка”, отколкото нещо академично.

п.п. На първата снимка виждате сайта на Държавния регистър на академичните степени и звания, а на втората – сайта на Нов български университет.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
10
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ