1.8 C
Sofia

Как DB финансира тяхната политическа кампания, като краде от средства за деца с увреждания чрез NEXO.

Публикувано на:

Близо 90% от общата сума на даренията, получени от „Демократична България“ на последните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., са направени от служители на разследваната у нас и в САЩ за измама на вложители, пране на пари и заобикаляне на санкциите срещу Русия криптобанка NEXO. Това става ясно от публичните данни за дарителите на партиите у нас в Единния регистър по Изборния кодекс, поддържан от Сметната палата.

Дори най-бързият поглед в него показва наяве мрежата, разпъната от Иво Прокопиев в политиката и в огромни сектори от бизнеса, в това число и криптовалутите, към които разградският олигарх винаги е имал афинитет.

BNM откри ужасяваща връзка между парите, които DB са използвали за финансиране на тяхната политическа кампания и средствата, откраднати от деца с увреждания.

„ОСНОВАТЕЛЯТ НА NEXO И СЕМЕЙСТВОТО МУ,  ИЗТОЧИХА СРЕДСТВА ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗА БОЛНИ ДЕЦА. ИЗПОЛЗВАХА ДАРЕНИЯТА КАТО ЛИЧЕН ФОНД ЗА КЪЩА, ДОРИ ИЗГРАДИХА ДВОРЕЦ ЗА СЕБЕ СИ“

Как съоснователите на Nexo ОТКРАДНАХА ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

Nexo е съосновател от трима българи

а. Коста Кънчев

b. Антоний Тренчев

c. Георги Шулев

Законно Георги е заличен от регистъра.

Коста Кънчев

Коста е съосновател на Credissimo, преди да започне Nexo

Запомнете името на компанията Credissimo, тъй като това ще бъде от значение за нашето търсене на информация.

Антоний Тренчев

Антони е бивш народен представител

Георги Шулев

Георги е син на бившия български вицепремиер Лидия Шулева

И тримата наши добре свързани съоснователи на Nexo също бяха директори в Credissimo

Източник: Бялата книга на Nexo.

Сега, представихме Ви нашия звезден състав от политици и синове на политици.

Момчетата, които ръководят шоуто зад Nexo. Нека се заровим в историята на основаването на Nexo.

В бялата книга на Nexo за тяхното ICO ясно се посочва, че Nexo се „задвижва от Credissimo“. Каквото и да означава това “захранване”, нека просто го приемем като „свързано с“. Проверете сами, Credissimo се споменава 32 пъти в белия документ на Nexo.

През 2020 г. български репортери разкриха огромен скандал около HelpKarma, благотворителна организация, фокусирана върху здравето на децата. Те открили, че даренията са използвани за закупуване на недвижими имоти, пищни лични пътувания и други неща.

Това, което откриха, беше как през март 2018 г. Калин Кънчев, бащата на Коста Кънчев, беше назначен в Управителния съвет на HelpKarma случайно. А през март 2018 г. беше проведено и първото ICO на Nexo.

Разследванията установиха, че HelpKarma е събрала милиони долари и е раздала огромни комисионни на:

а. Фирменият съвет (баща на Коста Кънчев)

b. Основател (братовчед на Коста Кънчев)

c. Фантастични заплати на колеги с месечна заплата от $50,000, докато средната заплата в София, България е $1,000.

Скандалът беше толкова масов, че се наложи заместник-министърът на финансите на България да говори. Според направени негови изчисления, 12,2% от даренията са изплатени като “заплати”. А е трябвало да се ограничат до 5%, т.к. има само 17 души на заплата!

Коста Кънчев присвои средствата и построи ДВОРЕЦ, „с размерите на гимназия“. Парите идват от даренията на над 130 000 българи, които с готовност са  дарявали защото са смятали, че е предназначено за лечение на деца.

Освен това беше открито, че огромни суми са били отклонени от истински благотворителни каузи от

– писане на големи фактури (към свързани фирми)

– други счетоводни трикове, предназначени за измама

Става все по-зле, lupa.bg друг разследващ новинарски канал в България установи, че с натрупването на даренията на HelpKarma Credissimo & CredissimoSuper (същите акционери) започват да отчитат огромни увеличения на капитала си!

Credissimo е компания за незабавни кредити в България, която предлага кредити до заплата на хищнически лихви. Коста Кънчев е действителен собственик на Nexo и Credissimo.

Капиталът е важен в конкурентната индустрия на заемите до заплата, цената на капитала до голяма степен определя успеха на компанията за заеми до заплата. Когато цената на капитала е ниска, компанията може да дава повече заеми и да печели повече приходи, а когато капиталът е откраднат от дарения, тогава цената е нула!

Nexo събра средства от Arrington XRP Capital

Да, същите хора, които са инвестирали в и са ни донесли измами като:

– Луна Тера

– Чай

– Anchor 

Връзката между Arrington XRP Capital и Nexo е чрез Наталия Караянева, руска еврейка, която се омъжи за синът на семейство Караяневи.

Тя е дъщеря на Ветко и Маринела Арабаджиеви, всичките арестувани по обвинения за пране на пари и данъчни измами.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ