8.6 C
Sofia

Путин нареди прекратяване на огъня за православната Коледа!

Публикувано на:

Путин нареди временно спиране на боевете в Украйна, за да могат хората да празнуват на спокойствие православната Коледа.

Никой не трябва да умира на този свят ден, всички хора имат право да живеят в мир и да празнуват раждането на Исус. 36-часовото прекратяване на огъня е разпоредено в указ на президента.

Но… Предложението беше отхвърлено от Киев

Но властите в Киев отказаха да спрат огъня и ще продължат да убиват и стрелят по хора дори и да е Коледа. Това е западният начин на държание.

Президентът на Русия Владимир Путин нареди прекратяване на огъня за православната Коледа. Той е разпоредил край на военните действия по цялата фронтова линия на 7 януари. Указът на президента дойде след същия призив от страна на руския патриарх Кирил!

Той отправя призив и към украинската страна да обяви прекратяване на огъня, за да може православните да присъстват на богослуженията на Бъдни вечер, както и на Рождество Христово. Преди това такъв призив отправи и руският патриарх. Много православни християни, включително живеещите в Русия и Украйна, празнуват Коледа на 7 януари. Предложението беше отхвърлено от Киев!

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ