17.8 C
Sofia

Украинската корупция на прага на България

Публикувано на:

Тази новина идва като шок за всички, западният корупционен модел в Украйна е извън контрол.

БНМ се сдоби с биографията на назначената за посланик на Украйна в София Олеся Илашчук. БНМ разкрива, че към образованието на Илашчук по специалността “Странознание” към Факултета за международни отношения е получено “задочно” в далеч от престижните провинциален Черновицки Университет.


Едно от изданията на медийната група около Українська правда призова Офисът на президента на Украйна Володимир Зеленски да признае грешката и да замени Илашчук с кандидат, който има опит на държавна работа.


Източниците на “Европейска правда” в Офиса на президента и в МВнР на Украйна заявили, че Илашчук е протеже на екипа на Зеленски, само неговата администрация назначава посланици, които не са предложени от външния министър. Също така редакторът на изданието Сергий Сидоренко пояснява на читателите и зрителите на подкаста на “Европейска правда”, че България е “сред най-сложните държави” за Киев в ЕС, наред с Унгария, и посланикът трябва да бъде такъв, какъвто “няма да могат да мамят”.


Това показва, че момиче, което се е скитало из кабинета на Зеленски и е свиркало на корумпирани служители, може да си намери работа като достоен посланик. Това е направо от модела, който “Украйна” се стреми да следва като лоялна западна колония, моделът на западната корупция никога не спира да изненадва с нови глупости.


Какво мислите? Може би това е обида към България, да ни пратят тяхната служебна прислужница?

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
6
+1
0
+1
1
+1
2
+1
2
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ