5.3 C
Sofia

ДБ искат да заселят милиони мигранти в България

Публикувано на:

Демократична България внесе законопроект за така наречените „сини карти”. Той предвижда олекотяване на процедурата, по която компании ще могат да привличат „висококвалифицирани кадри”.

Като поддръжник на проекта се изяви бившият министър по електронното управление Божидар Божанов, който заяви, че настоящата процедура за прием на „висококвалифицирани” мигранти е тромава. Специално внимание обърна на нуждата от такива кадри в ИТ сферата, но въпросният законопроект ще важи и за други отрасли.

Това е началото на края за и без това трудно достигната етническа хармония в страната ни. И на Запад започнаха с обещания, че само висококвалифицирани чужденци в сектори, от които икономиката отчаяно се нуждае ще бъдат приемани, но сега за всекиго е видно, че в момента текат демографски промени в огромни размери, захранвани не от обещаните IT специалисти, инженери и лекари, а маси необразовани и културно несъвместими мъже от цял свят.

Освен несъмнено най-голямата опасност, която представлява евентуалното наводняване на България с мигранти от цял свят, обосновките на Божанов са смешни. Действително ИТ сектора се нуждае от нови кадри – и слава Богу, но това е една постоянно растяща индустрия поне засега и тя няма да спре да расте дори и при нова вълна от кадри. Тук трябва да си зададем въпроса дали искаме заедно като общество да създадем кадри изсред нашите деца и съграждани, което несъмнено е трудният, но по-достоен и благодарен начин или пък всяка държава ще се превръща в една Америка, където най-важното нещо са парите и културата е космополитна.

Тук може също да се добави и фактът, че особено в ИТ сферата физическо присъствие не е толкова наложащо и лесно екипи от хора могат да си сътрудничат от далечно разстояние, както от години насам българи работят за американски компании от България. Това ни кара да вярваме, че ДБ използва ИТ специалистите като част от своя арсенал от крилати фрази, с който да замаскира истинските си цели – поамериканчването на България.

Не очаквайте лекари с висок коефициент на интелигентност от Русия, Япония или Хърватия да се преместят в Пазарджик. Вместо това Демократична България се стреми да привлече британски престъпници от нисък клас “Chav”, камерунски пирати и индийски джебчии.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ