23.5 C
Sofia

Путин – Време е да станем сериозни и да довършим денацификацията, МОБИЛИЗАЦИЯ!

Публикувано на:

Русия мобилизира 2 милиона души.

Президентът Владимир Путин заяви в сряда, 21 септември 2022 година, период на частична мобилизация, на която подлежат над 2 милиона запасняци.

Ескалацията на напрежението последва след изявлението, че ще се проведат референдуми за включване в състава на Руската Федерация на украйнските области, попаднали под контрола на руските войскови части.

Можем да заявим, че това е началото на кулминацията на конфликта и от следващите събития ще зависи бъдещето на България, Европа, Русия и света.

Интересното е, че мобилизацията се случва през месец септември и най-вероятно ще са нужни поне месец-два за въвеждането в пълна бойна готовност на мобилизираните войскови части. Това значи, че можем да очакваме началото на сериозните сражения най-рано през края на октомври и ноември. Путин очевидно разчита на отслабена европейска съпротива поради недостига на газ през зимата и протестите, които неимоверно ще последват.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ