18.8 C
Sofia

Грандиозен ПР провал – Кирил Петков изгонен от жертвите в Карловско 

Публикувано на:

Пострадалите от наводненията не искат Кирил Петков да им помага

От Продължаваме Промяната най-накрая се сетиха да направят нещо за пострадалите от наводненията хора, но както обикновено Кирил Петков и съпартийците му не могат да се отърват без да се изложат.

Първо, ясно е, че помощта, която те оказват е част от предизборната им кампания. След няколко дни на бездействие Продължаваме Промяната най-накрая се активизира, дори и много по-късно от Възраждане или Демократична България, които също допуснаха гаф, в който кандидат от партията им се снима озъбен до уши и със заглавие на снимката „Кални бани” на фона на разрушеното имущество на пострадалите. Първият гаф, който срещнахме след внимателно проучване беше появата на един и същ текст, прикачен към снимка на указващия помощ на пострадалите Петков в множество най-разнообразни популярни фейсбук страници и групи.

И преди сме говорили за съществуването на тролове и ботове, указващи критична подкрепа на ПП и можем да предположим, че това е една част от случаите. Другата част е ПОДКУПИ дадени на администраторите на съответните фейсбук страници, за да рекламират ПП. По наши изчисления онлайн кампанията на ПП надхвърля 100 000 лева за спам и подвеждащи публикации. Напомняме, че в съответствие с българското законодателство всяка политическа реклама трябва да бъде оповестена като такава, за да не се манипулира хорското мнение. Е, изглежда за Продължаваме Промяната законът не важи.

Втория гаф, който срещнахме беше искрената реакция на една от пострадалите при явяването на бившия премиер на място. Тя даде на Петков ясно да разбере, че той не е желан на място и че самия той и правителството му, което неглижира провинцията за сметка на жълтопаветните му амбиции, са виновни за разрухата, която съсипа толкова много животи.

Програмата на Киро Петков за вчера 6.09:

8:00-13:00 празнува Съединението в София

Около 10:30 журналистът Николай Караколев го прищипва пред паметника на Стамболов с въпроси “Кой и Как се е съединил 1885 година” и “Кой е бил министър-председател по това време на Княжеството”. Невежеството на Киро и по историята на Родината е потресаващо. Оправдава напълно прякора си #ПростотоКиро. Предишният ни премиер не знае нищо за Петко Каравелов и не знае кой е бил министър-председател на България 1885 година по време на великото национално събитие. По твърдение на очевидци Петков се е мотал поне до 11:30 около градинката пред “Кристал” в супер центъра на столицата.

13:30 най-рано с помощта на лимузините на НСО Киро Петков следва да пристигне в село Богдан, Карловско. Преоблякъл се е с предизборна тениска с номера на бюлетината си и след половин – един час започва да пуска пиар снимки с чисто нова лопата и чистичък панталон от селския двор. След малко пиарите му го карат да смени тениската с непартийна, защото са усетили гафа. Няма следи от пот и кал по него до последно.

Около 16 часа заваляват подигравки и коментари на хиляди възмутени граждани в социалните мрежи от наглия опит за пиар на бившия премиер на гърба на мъката на хората от опустошените карловски села.

От видео материали на доброволци и местни хора става ясно, че Кирил Петков лъже и нас и тях, че “цяла сутрин въртял лопатата по дворовете.”

Около 16-17 часа най-късно Петков е изведен от НСО след недоволството на местните хора, които буквално го прогонват от селото. По-малко от 3 часа или 160-180 минути най-много продължава жалкият опит за предизборна самореклама на Кирил Петков в наводнените села. За това време той не спира да си пуска снимки из мрежите и да води спорове с граждани, които го питат защо се провали като управленец и защо не помага с дарения или с нещо по-реално закъсалите и останалите без дом семейства. Накрая стопанката на една потопена къща го изпъди буквално с метлата, докато Петков ни в клин, ни в ръкав се хвалеше, че бил започнал да ни оправя от Капитан Андреево. Кога и колко лопати кал изрина вчера Киро за малкото време, което прекара из улиците на село Богдан? Колко нагли и безпардонни лъжи изрече? Има ли още наивници, които да се връзват на селските тарикатлъци на това ходещо фалшименто? Един фалшив герой в страната на човешкото страдание.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ