16.4 C
Sofia

Тръмп е прострелян в главата и от ухото му излиза кръв при опит за убийство по време на реч.

Публикувано на:

Доналд Тръмп изглежда е бил прострелян в ухото, тъй като по време на митинг в Пенсилвания по бившия президент бяха произведени изстрели.

Тръмп се хвана за лицето и по бузата му се разля кръв, докато се чуха няколко пукащи звука, които накараха поддръжниците му да тичат на безопасно място.

Бившият президент бързо размаха юмрук към тълпата, за да покаже, че не е тежко ранен, докато агенти на Сикрет сървис се втурнаха към сцената, за да го изблъскат.

От кампанията на Тръмп съобщиха, че след инцидента той е бил откаран в болница, но заявиха, че е “добре”.

Тази информация е в процес на развитие и ще бъде актуализирана при потвърждаване на информацията.

Престрелката се разиграва, докато Тръмп се обръща към поддръжниците си на митинг в Бътлър, Пенсилвания, в събота следобед.

След като се чуха изстрели, настанаха безумни сцени, а привържениците на Тръмп се изнизаха от трибуните и се отдалечиха от събитието.

В рамките на няколко секунди Тръмп беше повален на земята от няколко агенти на Сикрет сървис, които го защитаваха от стрелеца.

Малко след това Тръмп се изправи и размаха юмрук към тълпата, което доведе до скандирания “САЩ” и “Да направим Америка отново велика”.

В началото няма информация кой е бил стрелецът и дали на събитието са извършени арести.

Тайните служби обградиха Тръмп в рамките на няколко секунди след изстрелите, а той изглеждаше, че говори нещо на поддръжниците си.

Степента на нараняванията на Тръмп не е ясна, въпреки че той изглежда искаше да покаже на поддръжниците си, че е добре, секунди след като беше прострелян.

Бившият вицепрезидент на Тръмп Майк Пенс пръв направи коментар по повод на стрелбата, като заяви в X: “Карън и аз се молим за президента Тръмп и призоваваме всеки американец да се присъедини към нас”.

Говорител на ATF заяви, че агенти от бюрото са били изпратени да помагат за преодоляване на последствията от хаоса.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ