8.2 C
Sofia

Разследване – Как Продължаваме Промяната използва фалшиви трол профили в социалните мрежи

Публикувано на:

Разследващият екип на БНМ бе уведомен за специална операция от фалшиви профили, подкрепящи партия „Продължаваме промяната“. След разследване открихме безброй примери за създаване на фалшиви профили, целящи изкуствено да повишат присъствието на ПП в социалните медии. Тези профили споделят пропаганда от партията и се опитват да добавят хора в своите листи с приятели, за да ги изложат на същата тази партийната пропаганда. Профилите често използват снимки на атрактивни жени.

Продължаваме Промяната са похарчили милиони за наемането на експерти, които да правят безпринципни трикове точно като този. Похарчили са над един милион за подкупването на PR агенции, както и, забележете – бивш началник на Мосад, за да засилят онлайн присъствието си. Това е често срещан трик в социалните мрежи за контрол на масите, при който такива разузнавателни агенции създават множество фалшиви женски профили, за да добавят мъже и да ги накарат да сменят вота си чрез създаването на парасоциална връзка в хубава жена.

Профилите са създадени около същата дата преди изборния сезон през 2021 г. и не са правили нищо друго, освен спам на селфита, както и пропаганда в подкрепа на Продължаваме Промяната и лидерите на партията. Това трябва да бъде повод за сериозен скандал за вътрешната сигурност, тъй като има чужди агенции, наети да се намесят в нашите избори. Призоваваме читателите, които попаднат на тези профили да сигнализират. Също така напомняме, че фалшиви профили като тези се използват и за подтикване на протести и безредици, както сме съобщавали и в предишни разследвания на БНМ.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ